Project "Streetwise"

Om een verkeersveiligheidsproject aan te bieden aan de leerlingen van alle basisscholen wordt er ieder schooljaar gewisseld van project. Het ene jaar Streetwise,en het volgende schooljaar Dode Hoek. De ANWB Streetwise regelt zelf de aanmeldingen en bezoeken op scholen,maar het project moet wel in de maanden september en oktober plaats vinden.

Toet toet

Bij groep 1 en 2 staan het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren ze waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken. Dit programma onderdeel kan door de eigen leerkracht gegeven worden. Er is tevens de mogelijkheid om het onderdeel, tegen een meerprijs, door een Streetwise instructeur te laten uitvoeren. 

Blik en klik

Wat kunnen kinderen zèlf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? Bij Blik en klik ligt de nadruk op de actieve verkeersveiligheid voor kinderen in groep 3 en 4. Ze leren veilig oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken. 

Hallo auto

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Het dragen van een veiligheidsgordel en kinderzitje/zitverhoger komt in deze les aan bod. 

Trapvaardig

Trapvaardig traint de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we de kinderen voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. 

Kijk voor meer informatie over  ANWB Streetwise op de website van de ANWB