Een fijne buurt begint bij verkeersveilige straten!

In welke buurt u ook woont, er valt altijd wel iets aan de verkeersveiligheid te verbeteren. U kent ze wel straten waar veel te hard gereden wordt, ouders die haastig hun kinderen bij de school of sport afzetten, verkeerslichten die genegeerd worden of zebrapaden waar voetgangers geen voorrang krijgen.

Het goede nieuws is dat u zélf de verkeersveiligheid kunt verbeteren! Als u samen optrekt met buurtbewoners en de juiste partijen - denk aan wegbeheerders en politie - aanspreekt, is er namelijk veel mogelijk.  U iets doen aan verkeersonveilige situaties in uw buurt? Kunt u goed organiseren? En vindt u het leuk om mensen ‘mee te krijgen'? Word vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland!

Wat brengt u mee?

Enthousiasme, organisatietalent en het vermogen om mensen te stimuleren en te motiveren. Basiskennis van verkeersthema's is mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste. Wat wel belangrijk is:

  • u bepaalt in overleg hoeveel tijd u beschikbaar stelt
  • u vindt het niet erg om een keer een avond ‘op te offeren'
  • u vindt dat iedereen veilig over straat moet kunnen!

Wat bieden wij?

Veilig Verkeer Nederland biedt u de kans om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in uw eigen buurt. Daarbij mag u rekenen op ondersteuning door onze professionals. Met informatie. Met trainingen. En met materialen.

Bent u al vrijwilliger?

Bent u al actief bij VVN? Dan kent u in uw omgeving wellicht iemand voor wie het vrijwilligerswerk echt iets is. Misschien is die persoon precies degene die in uw regio het verschil kan maken. En is het werk precies die uitdaging die hij of zij nog zocht. Wijs diegene op onze actie en help VVN aan nieuw talent.

Doe mee

Staat u popelen samen met VVN de handen ineen te slaan? Vul dan onderstaand formulier in.