BOB jij? Of BOB Ik ???

Een ongewone vraag misschien. Je kunt hem ook anders stellen: rij jij of rij ik? Dit is een bekende vraag. Wie rijdt er na een avond stappen? Of wie rijdt er na de "derde helft" van een voetbalwedstrijd? Het antwoord is Bob!

Bob is veilig!

Bob is diegene die geen alcohol drinkt tijdens, bijvoorbeeld, het stappen. Het is namelijk not done om met alcohol op achter het stuur te kruipen. Wie wil er nu spelen met het leven van vrienden en andere weggebruikers? Niemand. Heb je plannen buiten de deur? Gaat er alcohol gedronken worden? Maak dan duidelijke afspraken over vervoer. Spreek af wie Bob is, neem een taxi of gebruik het openbaar vervoer. Makkelijk toch?

Bob en VVN

VVN staat achter Bob. Want Bob wil veel leed, verdriet en woede voorkomen. Jaarlijks vallen er namelijk 225 verkeersdoden en 3400 ernstig gewonden door alcohol in het verkeer. Bob wil dat dit aantal daalt, het liefst 0 slachtoffers. Bob daagt je uit verantwoordelijkheid te nemen. Voor jezelf maar ook voor anderen. Denk aan vrienden die bij jou in de auto zitten. Denk aan andere automobilisten en met name voetgangers en fietsers.

Samenwerken voor veilig, alcoholvrij verkeer

VVN betrekt mensen en organisaties bij Bob. Want veilig verkeer bereik je door samenwerking. VVN afdeling Hardenberg doet dit door waar mogelijk voorlichting te geven over de gevaren van alcohol in het verkeer en door het uitdelen van voorlichtingsfolders en promotiematerialen.