Project "Dode Hoek"

De werkgroep Dode Hoek, zorgt ervoor dat elk jaar in oktober, zo'n 750 leerlingen van de groepen 7 en 8 voorlichting krijgen om te leren omgaan met de gevaren van de dode hoek van vrachtverkeer. Dit word mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers, transsportbedrijven en Loonwerkbedrijven.

Het Dodehoekproject :  maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober

De locatie is anders dan vorige jaren :

Maandag 30 sept. en dinsdag 1okt. staan wij  bij Sporthal de Citadel in Dedemsvaart.

Woensdag 2 okt. staan wij op de parkeerplaats van de Kerk het Morgenlicht in Baalder.

Donderdag 3 okt. op parkeerplaats Anerhof in Ane.

Vrijdag 4 okt. op de parkeerplaats Sporthal het Noorderslag in Slagharen.

Alle dagen van 8.45 tot 15.00 uur behalve op woensdag dan van 8.45 tot 13.00 uur

Dode Hoeken ?

De leerlingen beginnen in de instructievrachtwagen van de Chauffeurs Vereniging Friesland ,  waar de meest voorkomende onderwerpen die dagelijks in het verkeer voorkomen worden besproken aan de hand van een DVD, o.a.

• Dode hoek van een truck of bus
  • Oplegger zwenkt uit
  • Truck slaat rechtsaf
  • MP3 speler of iPod op in het verkeer
  • Zonder licht fietsen
  • Drie naast elkaar fietsen

Wie en wanneer?

De gemeente Hardenberg heeft 43 basisscholen en omdat dit aantal groot is, zijn deze verdeeld in 2 regio`s . Elk schooljaar word er gewisseld van project, het ene jaar Streetwise, het volgende schooljaar Dode Hoek.

Voor meer informatie over Project Dode Hoek, en informatie over wanneer uw school deelneemt,  kunt u contact opnemen met de coordinator project Dode Hoek