Honderden mensen tekenen petitie N36

VRIEZENVEEN - De petitie om haast te maken met het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N36 is inmiddels door honderden mensen getekend. De ondertekenaars roepen minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu op maatregelen te nemen.

De acht lijsttrekkers in de gemeente Twenterand hebben het initiatief genomen voor het opstellen van de petitie. Directe aanleiding is het dodelijke ongeval op de N36 van afgelopen weekeinde.

 

Er liggen plannen om vanaf 2015 met de rijksweg N36 aan de slag te gaan, maar volgens de initiatiefnemers is het zaak direct aan het werk te gaan. Bovendien willen zij een uitgebreider pakket aan maatregelen.

 

Bij de gemeenten Almelo, Hardenberg, Ommen en Wierden ligt een verzoek vanuit Twenterand om de actie te ondersteunen. Verder hebben de Twenterandse ondernemersverenigingen een oproep ontvangen mee te doen.

 

VVD-lijsttrekker Chris Walraven heeft aangeboden met alle handtekeningen naar Den Haag te gaan, om ze aan de minister aan te bieden. Dat zou naar verwachting op 10 juni moeten gebeuren. Dan hopen de initiatiefnemers duizenden steunbetuigingen te hebben.

 

petities.nl/petitie/n36-moet-veiliger-en-wel-nu

 

Bron; Tubantia