Fietsverbinding Gramsbergen- Hardenberg

Hardenberg - Afgelopen periode heeft de Gemeente Hardenberg onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een nieuw fietspad.

 Het nieuwe fietspad langs de Vecht tussen Gramsbergen en Hardenberg zou de recreatiemogelijkheden vergroten.

In het gebied rond de Loozensche Linie en de Zwieseborg wordt momenteel gewerkt aan het versterken van de recreatieve en toeristische mogelijkheden door middel van het aanleggen van fiets- en winkelpaden.

Het college wil de recreatieve mogelijkheden in dit gebied verder versterken door een fietspad aan te leggen langs de westzijde van de Vecht tussen Gramsbergen en Hardenberg.

Uit het onderzoek is gebleken dat een fietspad dat deels over en deels langs de Vechtdijk loopt, tussen de Vecht en de N34, mogelijk is. Via een nieuw aan te leggen brug over de Vecht richting het eiland bij de Loozensche Linie, wordt dit fietspad aangesloten op andere fiets- en wandelpaden.

Het eiland is verbonden met het gebied rond de Zwieseborg via een pontje. Daarnaast wordt het fietspad aangesloten op de nieuwe aan te leggen tunnel onder de N34 ter hoogte van de Pothofweg.

Voor de realisatie van het fietspad en de brug is een budget van 446.000 euro beschikbaar. Ruim de helft van dit bedrag bestaat uit een subsidie van de provincie Overijssel. Ook Waterschap Velt & Vecht levert een financiële bijdrage, de gemeente Hardenberg draagt 100.000 euro bij.

Als alles volgens planning verloopt, wordt het fietspad nog dit jaar aangelegd.

bron ; Hardenberg.nu