Goede verlichting in kader van Buurtlabel

Bergentheim - De Plaatselijke Belangen in en rond Bergentheim houden op dinsdag 17 december opnieuw een actie om scholieren te wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Tussen 07.15 en 08.15 uur delen vrijwilligers een lampje en groene of rode kaart uit aan fietsers langs de Hardenbergerweg en de Twenteweg ter hoogte van Bergentheim. De actie is onderdeel van de uitvoering van het draaiboek ‘Duurzaam Veilig’.

 

Belonen met duim

Plaatselijk Belang Bergentheim, Oud‐Bergentheim en Gouden Ploeg werken sinds vorig jaar samen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in het dorp. Diverse werkgroepen hebben concrete acties uitgevoerd. Naast de plaatsing van matrixborden aan de Kanaalweg Oost en West hebben zij de actie 'Duim' gehouden, waarbij automobilisten die zich aan de snelheid hielden door kinderen werden beloond met een duim. Schoolgaande jeugd is vorig jaar voor het eerst gecontroleerd op het voeren van goede fietsverlichting. Voor hun enthousiaste inzet voor het verbeteren van de verkeersveiligheid hebben de Plaatselijk Belangen onlangs het Buurtlabel van Veilig Verkeer Nederland ontvangen.

Politie

De verlichtingsactie die vorig jaar december voor het eerst werd uitgevoerd, wordt op dinsdagochtend 17 december herhaald op de fietsroute langs de Hardenbergerweg en de Twenteweg ter hoogte van Bergentheim. Deze route wordt voornamelijk gebruikt door scholieren.

Bij goede verlichting ontvangen fietsers een sleutelhanger met led‐lampje, bij niet goed werkende verlichting een fietslampje. Doel van de actie is de fietsers bewust te maken dat goede verlichting bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De politie werkt ook aan de actie mee.