Stichting Verkeersregelaars Avereest

Afgelopen zomer zijn de verkeersregelaars Dedemsvaart ondergebracht in een stichting, mede hierdoor is er een bestuur ingesteld en zijn de statuten notarieel vastgelegd.

Als dagelijks bestuur is aangesteld: T. Starke, voorzitter/coördinator; J. Kosse, secretaris/coördinator; H. v/d Veen, secretaris/opleidingen/coördinator; J. Koekkoek, penningmeester/coördinator; H. Kelder, PR/coördinator. Deze bestuursleden zijn door de leden van de stichting erkend en als zodanig in functie, door dat verkeersregelaars al bij verschillende evenementen een medewerking hebben verleend zijn het in Dedemsvaart geen onbekenden meer dit komt ook doordat de politie steeds meer zaken wat het verkeerregelen aangaat doorsluist naar de regelaars, hierdoor zullen verschillende leden een opleiding gaan volgen. Zodat leden als beroepsverkeersleider zullen worden erkend dit houdt in dat niet alleen de politie een beroep kan doen op de verkeersregelaars maar ook gemeentes, provincie, maar ook wegenbouwers. Doordat de verkeersregelaars niet alleen bij mooi weer staan, maar ook bij zogenaamd hondenweer is het een must dat er goede en erkende kleding beschikbaar is. Onlangs zijn er lampen en fluiten aan de stichting overgedragen. De stichting is dan ook de firma Linde/Kroon electra en installatie en Koerhuis autobedrijf hiervoor erg dankbaar. Dit jaar hebben de verkeersregelaars hun medewerking verleend aan de wandeldriedaagse, Variarun, tijdens de feestweek, Heuveltjesbos loop in Balkbrug, Zuidlaarder markt, Gramsbergen en Hardenberg. Ook was de stichting aanwezig met de Kerstmarkt an de voart. Voor deze medewerking komt een vergoeding in de kas van de stichting waaruit ze kunnen putten om verschillende hulpmiddelen aan te schaffen. De grootste wens van de vrijwilligers is een goede en voor alle seizoenen bruikbaar pak. Mocht u, op welke manier ook met verkeersregelaars doen krijgen, het zijn altijd nog vrijwilligers die niet alleen henzelf beschermen maar dat ook voor u doen. Voor die mensen die dit aanspreekt ze kunnen nog meer vrijwilligers gebruiken. U kunt bellen met 0523-616234.

Bron ;  weekblad de Toren Hardenberg