E-bike dag groot succes!

De eerste E-bike dag voor Hardenberg was een groot succes. Zo'n 20 deelnemers hebben de dag met veel plezier beleefd. Ook VVN Hardenberg was erbij, en verwacht dat dit evenement in het voorjaar met meer belangstelling herhaald wordt.

Fietsen vergelijken

Bij aankomst was het al een gezellige boel.  Een hoop fietsen in de fietsenrekken, waardoor er eerst heel wat besproken werd over de , vaak pas aangeschafte,  e-bike. 

Na een lekkere kop koffie, werd allen warm welkom geheten door de voorzitter van VVN Hardenberg Peter v.d. Hondert.  Daarna volgden diverse interessante sessies over verkeer en e-bikes door de Fietsersbond. 

 

De praktijk proef

Fietsen op een e-bike kan soms lastiger zijn dan verwacht,  iets wat duidelijk ervaren werd op de praktijk proef op het buiten terrein van Zaal Mulder.  De deelnemers moesten diverse vreemde manouvres uitvoeren, zoals slalom en achteruit kijken terwijl men een afslag nam. 

Op het buitenterrein stonden ook lokale fietsenmakers Alex Slot en Rene Herbers,  die diverse E-bikes hadden meegenomen om eens te proberen. Ook keken ze de fietsen van de deelnemers even na. En uiteraard werd er tegen elkaar opgeboden welke fiets nu echt de mooiste was en het verste kon. 

Binnen werd er tegelijkertijd gekeken hoe het zat met reactievermogen, door middel van leuke en relevante oefeningen door een fysiotherapeut.

 

Fietstocht 

Afgesloten werd de dag met een korte fietstocht van zo'n 7 km door Hardenberg. Hier kwamen alle lastige verkeerssituaties nog eens voorbij. 

Al met al een gezellige geslaagde dag,  zeker voor herhaling vatbaar!