Centrum Hardenberg goed bereikbaar door Centrumroute

De werkzaamheden voor de Centrumroute in Hardenberg zijn volledig afgerond. "De zuidelijke verkeersroute om het centrum zorgt voor een betere bereikbaarheid en verhoogt de verkeersveiligheid. Daarnaast is de realisatie van de route een belangrijke mijlpaal voor het centrum van Hardenberg op het gebied van verkeer", vertelt wethouder Jannes Janssen.

 

De werkzaamheden voor de aanleg van de Centrumroute zijn gestart in 2008 en zijn in fasen uitgevoerd. Voor de aanleg van de Centrumroute zijn de Lage Doelen, Havenweg, Witte de Withstraat en Bruchterweg opnieuw ingericht. Daarnaast zijn de wegen Nijenstede, de verlegde Witte de Withstraat en rotonde Europaweg als geheel nieuw onderdeel aangelegd.

Om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten zijn er op de Centrumroute aan beide zijden van de weg rode fietsstroken aangebracht. Daarnaast is de rijbaan verbreed en zijn de trottoirs opnieuw aangelegd. Ook begeleidt de route automobilisten naar parkeervoorzieningen in het centrum. Hierdoor is het centrum altijd goed bereikbaar.

Wethouder Douwe Prinsse: "Weer een belangrijke stap in de realisatie van het masterplan". Dankzij de realisatie van de Centrumroute kan nu ook het laatste deel van het park rond het gemeentehuis aangelegd worden.

De werkzaamheden voor het park worden na de zomervakantie weer hervat en zijn naar verwachting eind 2013 afgerond. Wethouder Douwe Prinsse: "Door de voltooiing van de Centrumroute en straks ook het park zijn weer belangrijke stappen gezet in de realisatie van het Masterplan Centrum Hardenberg. Dankzij het begrip en medewerking van inwoners, ondernemers en bezoekers zijn de werkzaamheden voortvarend verlopen

 

Bron http://www.hardenberg.nl/