VVN in "Veilig leven in Hardenberg"

Deze week laat VVN Hardenberg wederom van zich horen. In de speciale uitgave van "Veilig leven in Hardenberg", laat voorzitter Peter van den Honert zien wat VVN Hardenberg zoal betekend voor de verkeersveiligheid van Hardenbergers.

"Veilig over straat, van kinderwagen tot scootmobiel "

Onder het motto "jong geleerd is oud gedaan",  zet VVN afdeling Hardenberg zich met man en macht in om jongeren te leren een heer te zijn in het verkeer. Maar ook ouderen krijgen de volle aandacht. Want iedere Hardenberger moet veilig over straat kunnen. 

 

"Als VVN Hardenberg vormen wij de brug tussen het bestuurliijk orgaan en de burgers op het gebied van verkeersverbetering en - veiligheid" , zegt voorzitter Peter van den Honert. "Jaarlijks maken wij een plan waarin we zorgen voor educatieve activiteiten voor jong en oud. Want wij vinden dat alle Hardenbergers vanaf de kinderwagen tot aan de scootmobiel op een verantwoorde en veilige manier moeten kunnen deelnemen aan verkeer."

 

Samen werken

Hoewel VVN al veel op haar bordje heeft, blijft de vereniging zoeken naar manieren om mensen erbij te betrekken. "Het dodental binnen de provincie Overijssel is wat betreft onze regio beduidend omlaag gegaan. Dat heeft te maken met de verkeersveiligheid in het algemeen, maar ook door de combinatie handhaving, bestuur en educatie. Een veilige verkeersomgeving maak je samen."

 

Meer over dit artikel is te lezen in de krant Veilig leven in Hardenberg,  pagina 15,  die deze week is uitgebracht.