Verkeers examen Hardenberg

16 april was het zover.....+- 525 leerlingen hebben verkeersexamen afgelegd in Hardenberg!!!

Examen stress

De leerlingen van de groepen 7 en of 8 van de basisscholen in en rondom Hardenberg hebben op 16 april het verkeers examen afgelegd.

Een spannende dag, voor leerlingen en organisatie. We mogen dan ook met trots terugkijken op een geslaagde dag!

De weken voor het examen hebben de leerlingen al druk geoefend. De spanning was af te lezen op de honderden gezichten aan de start. Vooraf werden alle fietsen gekeurd, door de vrijwilligers van de Stuw uit Dedemsvaart.  Zij hebben slechts 8 fietsen afgekeurd, alle overige fietsen waren in prima staat!!!!

Vette pech

Een paar leerlingen hadden pech onderweg. Een afgelopen ketting werd snel gerepareerd en voor een enkele fiets met een lekke band konden snel leenfietsen worden ingezet. Deze waren gesponserd door Fietswereld A.Slot uit Hardenberg.

Wat doe je dan als je de weg kwijt bent?   Een paar leerlingen waren waarschijnlijk door de zenuwen helemaal verdwaald!!!  Gelukkig kon de organisatie ze binnen enkele minuten op de goede route terugzetten.

Slechts 2 leerlingen hebben helaas niet het diploma kunnen behalen.  Deze leerlingen hebben inmiddels bericht gekregen en worden uitgenodigd volgend jaar herexamen te doen.

Top 5

Bijna alle leerlingen zijn geslaagd, maar we hebben ook gekeken naar de beste scholen 2013!!!

De minste fouten werden gemaakt op de volgende scholen;

1 0,33   Den Velde
2 1,24   Morgenster
3 1,28   Riseausschool
4 1,29   OBS Baalder
5 1,48   Marsweijde

Gefeliciteerd !!

Namens de organisatie wil VVN alle deelnemers van harte feliciteren met het behalen van het Verkeers Diploma!!!

Dankzij de geweldige inzet van alle 75 (!!!)  vrijwilligers, kunnen we allemaal terugkijken op een super geslaagde dag!!!!

Bekijk de Foto's !!!