Werkzaamheden Centrumroute Hardenberg voor de zomer afgerond

De verlegde Witte de Withstraat, die ten zuiden van het gemeentehuis richting de Europaweg loopt, gaat vanaf 25 april open voor het verkeer. Tussen 1 mei en 25 juni is de route Bruchterweg – Lage Doelen vanaf de rotonde met de Europaweg afgesloten in verband met werkzaamheden. In januari 2013 is de gemeente Hardenberg gestart met de aanleg van het laatste deel van de Centrumroute: de verlegde Witte de Withstraat. Deze verbinding loopt vanaf de kruising met de Adm. Helfrichstraat langs de zuidkant van het gemeentehuis richting de rotonde Europaweg/Bruchterweg. In de komende periode wordt de aanleg van deze nieuwe verbinding afgerond.

Vanaf half april wordt gewerkt aan de laatste fase van de Centrumroute door Hardenberg. In verband met de werkzaamheden is de kruising van de Witte de Withstraat en de Admiraal Helfrichstraat van 17 tot en met 24 april afgesloten.

Bekijk de omleidingen en gewijzigde bereikbaarheid (PDF, 411 kB) tijdens deze werkzaamheden.

Kruising Witte de Withstraat – Adm. Helfrichstraat afgesloten
Vanaf half april wordt gewerkt op de kruising van de Witte de Withstraat met de Adm. Helfrichstraat. Deze kruising krijgt een nieuwe inrichting zodat deze aansluit op de verlegde Witte de Withstraat. Ook worden werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd.

In verband met de werkzaamheden is de kruising van 17 tot en met 24 april 2013 afgesloten voor het verkeer. Vanaf 25 april kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe verbinding via de verlegde Witte de Withstraat.

Route Bruchterweg – Lage Doelen afgesloten
Vanaf 1 mei worden op de Bruchterweg de in‐ en uitritten naar en van de parkeergarage onder het gemeentehuis aangelegd. Daarnaast krijgt de kruising van de Bruchterweg met de Lage Doelen een nieuwe inrichting. De mogelijkheid om hier af te slaan naar de Witte de Withstraat verdwijnt.

In verband met de werkzaamheden is de route Bruchterweg – Lage Doelen tussen 1 mei en 25 juni 2013 afgesloten. Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond, kan de parkeergarage onder het gemeentehuis worden opengesteld. Vanaf dan vervalt de mogelijkheid om op het Spindeplein te parkeren.

Verwijderen ‘oude’ Witte de Withstraat
Nadat de werkzaamheden op de route Bruchterweg – Lage Doelen zijn afgerond, wordt het ‘oude’ deel van de Witte de Withstraat ter hoogte van de Rabobank en het Spindeplein verwijderd. Ook worden dan de tijdelijke parkeerplaatsen aan de Adm. Helfrichstraat en Karel Doormanlaan verwijderd. Na de zomer start de aanleg van het park rond het gemeentehuis.

Bereikbaarheid en omleidingen
Tijdens de wegafsluitingen moeten fietsers en gemotoriseerd verkeer gebruik maken van omleidingsroutes die met borden zijn aangegeven. De parkeerplaatsen op het Spindeplein, achter de Spindeflat, aan de Adm. Helfrichstraat en de Karel Doormanlaan blijven bereikbaar via alternatieve
routes tijdens de werkzaamheden.

De aanleg van de Centrumroute is onderdeel van het Masterplan Centrum Hardenberg. De Centrumroute verbetert de verkeersroutes in het centrum en verhoogt de verkeersveiligheid

 

bron;  hardenberg.nl