Beperking gebruik brug Lambertsdijk

Met ingang van woensdag 13 september 2017 is het niet toegestaan om over de brug Lambertsdijk te rijden met voertuigen en voertuigcombinaties die zwaarder zijn dan 5 ton. De brug Lambertsdijk is de verbinding over het water van de Randwaterleiding tussen de Zwolseweg en de Lambertsdijk in Den Velde. Civiele bouwwerken, waaronder bruggen en tunnels, zijn recent door de gemeente geïnspecteerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de betonnen landhoofden en dek van de brug Lambertsdijk zijn beschadigd.

Om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren, is daarom de volgende beperking in het gebruik van de brug ingesteld:

 
  • Gewicht maximaal 5 ton.
  • Vracht- en landbouwverkeer niet toegestaan.

Deze beperkingen zijn voor een tijdelijke periode ingesteld. Momenteel wordt onderzocht welke maatregelen nodig zijn om de verbinding weer geschikt te maken voor zware voertuigen. 

 

Omleidingsroute
Het zware wegverkeer kan omrijden over de Veldingerveldweg om vervolgens over de Zwolseweg v.v. de weg te vervolgen. Met borden wordt aangegeven dat voertuigen zwaarder dan vijf ton geen gebruik van de brug mogen maken.

 

De brug Lambertsdijk is wel gewoon toegankelijk voor (brom)fietsers, voetgangers, motoren en personenauto's. De direct omwonenden, bedrijven en ook de Plaatselijk Belangen zijn op de hoogte gesteld van de maatregelen.