Scootmobiel trainingsdagen in Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg

Speciaal voor scootmobielbezitters worden in de gemeenten Ommen en Hardenberg scootmobiel trainingsdagen georganiseerd. De dagen zijn bedoeld om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden in het verkeer. Deelname aan het verkeer met een scootmobiel blijkt echter voor sommige scootmobielbezitters een heel waagstuk. Door leeftijd, het gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen het verkeersoverzicht en het reactievermogen achteruitgaan. Bovendien heeft een deel van de ouderen nooit een rijbewijs gehaald en dus geen referentiekader. Ook de kennis van verkeersregels is vaak onvoldoende. Het gevolg is dat sommige scootmobielbezitters zich onzeker voelen in het voor hen nieuwe voertuig.

Trainingsdagen op 9, 11 en 17 juni
Om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen hebben de gemeenten Ommen en Hardenberg aan Veilig Verkeer Nederland opdracht gegeven een drietal scootmobiel trainingsdagen te organiseren en wel op:

9 juni: Hardenberg (kerkelijk centrum ‘De Schakel’, Lage Doelen 3A)

11 juni: Dedemsvaart (multifunctioneel centrum ‘De Baron’, Julianastraat 54)

17 juni: Ommen (Hervormd Centrum, Prinses Julianastraat 8)

 

U bent vrij om te kiezen op welke dag u wilt deelnemen, ongeacht of u in de gemeente Ommen of Hardenberg woont.

 

Op alle dagen begint de training om 10.00 en duurt tot ca. 15.00 uur. De training wordt onderbroken door een gezamenlijke lunch.

 

Kennis opfrissen en oefenen
U krijgt in een gezellige en ongedwongen sfeer de kans om uw kennis van de verkeersregels op te frissen en te oefenen met het gebruik van de scootmobiel. De training bestaat uit een theoriegedeelte over de verkeersregels voor scootmobielgebruikers, het oefenen met de scootmobiel op een afgesloten parcours en een rit over straat onder begeleiding van een instructeur. Ook bestaat de mogelijkheid om kleine technische reparaties aan de scootmobiel te laten uitvoeren. De training is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland en de instructeurs van de training zijn door Veilig Verkeer Nederland opgeleid.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 25 mei via www.hardenberg.nl/scootmobieltraining en via www.ommen.nl/scootmobieltraining of via www.vvnhardenberg.nl  Het aanmeldingsformulier kan ook toegestuurd worden, hiervoor kan men bellen naar 0523-289251. Deelname aan de training is gratis.

U wordt verzocht uw eigen scootmobiel mee te nemen. Deelnemers die in bezit zijn van een regiotaxipas van de gemeente/WMO kunnen zich per regiotaxi naar de training laten vervoeren.

De scootmobiel trainingsdagen worden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in opdracht van de gemeenten Ommen en Hardenberg en worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.


Noot voor de redactie - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aly Luth, communicatieadviseur: T| 0523 – 28 9257  M| 06 – 15095413  E| Aly.Luth@ommen-hardenberg.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Gerard Willems van het Regionaal Steunpunt Oost van Veilig Verkeer Nederland: T| 0575-510144.