Fietzy Bokaal naar 't Kompas

Op 14 en 15 april jongstleden is het verkeersexamen voor de 20e keer in de hele gemeente Hardenberg gehouden. Het Verkeersexamen Hardenberg-Dedemsvaart is een grote organisatie, waarbij VVN i.s.m. de scholen, jonge scholieren voorbereiden op de juiste houding in het verkeer. Het verkeersexamen leent zich uitstekend om verkeersveiligheid op de kaart te zetten in het onderwijs.

“Een geweldig goed eindresultaat hadden alle deelnemende scholen” , aldus Joke Slot, organisator van het VVN Verkeersexamen Hardenberg. “We hadden het geluk dat de twee weken voor het examen prachtig weer was, en dan gaan kinderen met hun ouders extra veel oefenen! Verder zagen we een duidelijk verschil of er veel aandacht op een school werd besteed aan het verkeersexamen, in combinatie met verkeersouders.”

Onder de deelnemende scholen was een prijs beloofd voor de "beste prestatie Verkeersexamen 2015” . Vorig jaar had de Bloemenhof in Hardenberg de wisselbeker. Dit jaar werd de zogenoemde Fietzy Bokaal op 30 april 2015 door VVN Hardenberg uitgereikt aan de leerlingen groep 7 van ’t Kompas te Radewijk.

Dat ’t Kompas uit Radewijk de beste prestatie had neergezet, wisten de leerlingen nog niet. Zonder vermoeden waren de leerlingen begonnen aan een gewone schooldag. Dat er iets aan de hand was, werd duidelijk toen namens VVN Hardenberg, Peter van den Honert, Herma Hakkers en Joke Slot binnen kwamen.

Door luid gejuich ontvingen de 11 leerlingen, de waarschijnlijk grootste trofee die de school heeft ontvangen! Extra trots was de school, aangezien zij een kleine school in het buitengebied van Hardenberg zijn. .

“Met VVN Hardenberg kijken we terug op twee geweldige dagen Verkeersexamen, en verheugen we ons op volgend jaar!”