Veilig Verkeer Nederland en Team Alert halen 'SaveKidsLives' naar Nederland

Jongeren oververtegenwoordigd in de verkeersslachtoffercijfers Veilig Verkeer Nederland en TeamAlert brengen de internationale verkeersveiligheidscampagne Save Kids Lives naar Nederland. Dit is de campagne van de derde 'UN Global Road Safety Week', de internationale week van de verkeersveiligheid geinitieerd door de Verenigde Naties.

 

We vragen hiermee aandacht voor meer verkeersveiligheid onder jongeren, omdat er wereldwijd nog steeds 500 jongeren per dag omkomen in het verkeer. Ook in Nederland vormen jongeren een behoorlijke risicogroep in het verkeer. Jongeren zijn oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken: hoewel 12 t/m 24-jarigen slechts 8% van de totale Nederlandse bevolking vormen, maken zij 18% uit van het totaal aantal verkeersdoden en maar liefst 34% van het totaal aantal verkeersgewonden. Het is dus, ook in Nederland, letterlijk van levensbelang om te werken aan meer verkeersveiligheid voor deze doelgroep. Doet u ook mee?   

Teken de petitie

Teken de petitie en zorg ook voor meer verkeersveiligheid. Met deze petitie vragen wij bij de overheid aandacht voor de verkeersveiligheid van jongeren, om zo het aantal verkeersdoden te helpen verminderen. 

Deel op social media

U kunt ook op sociale media delen dat u de campagne ondersteunt: 

  1. Download het bord
  2. Schrijf er uw verkeersveilige boodschap op
  3. Maak een foto
  4. Deel de foto op Twitter met #Safie en # SaveKidsLives