Belparkeren vanaf 14 november mogelijk in Hardenberg

Het is vanaf vrijdag 14 november 2014 mogelijk om in het centrum van Hardenberg voor het parkeren op straat te betalen via de mobiele telefoon. Deze vorm van betalen heet belparkeren. Ook is het vanaf nu mogelijk om bij de parkeerautomaten met een betaalpas te betalen zonder een pincode in te tikken (dip & go)

 

Belparkeren is mogelijk op parkeerplaatsen en -terreinen in het centrum van Hardenberg waar men vooraf moet betalen voor parkeren. Bij belparkeren geldt het reguliere straattarief van € 1 per uur, maar parkeerders betalen alleen voor de exacte parkeertijd.

Alles gaat op basis van het kenteken. Er hoeft geen parkeerkaartje in de auto te liggen. De parkeercontroleurs scannen het kenteken van de auto en kunnen zo zien of het parkeergeld betaald is. Belparkeren is niet mogelijk bij de parkeervoorzieningen waar men achter de slagboom parkeert.

Aanmelden bij provider
Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, moeten parkeerders zich eerst aanmelden bij een provider. In Hardenberg zijn dit SMS Parking, My Order, Sunhill, Parkmobile, Park-line, Yellowbrick en ANWB parkeren. Opwww.hardenberg.nl/parkeren staan links naar de websites van deze providers. Hier staat ook hoe het aanmelden werkt. Sommige providers bieden een app aan. 

Locatiecode
Bij belparkeren belt of sms't de parkeerder de locatiecode naar de provider. De locatiecode is een nummer van vijf cijfers en staat op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Na het doorbellen of -sms'en van de locatiecode start de betaling van het parkeergeld direct.

Bij vertrek belt of sms't de parkeerder naar hetzelfde telefoonnummer om de parkeertijd te beëindigen. De betaling van het parkeergeld stopt dan direct. Bij sommige providers is het mogelijk om via een app de parkeertijd te starten en beëindigen. 

Dip & go
Vanaf nu is het bij de parkeerautomaten in het centrum van Hardenberg ook mogelijk om snel en gemakkelijk te betalen met de betaalpas, zonder de pincode in te tikken. Deze vorm van betalen wordt ook wel 'dip & go' genoemd. Doordat het niet nodig is de pincode in te tikken, verloopt de betaling veel sneller. Het is natuurlijk ook mogelijk om met kleingeld een parkeerkaartje te kopen.

Vanwege het verdwijnen van de chipknip is het niet langer mogelijk om bij parkeervoorzieningen achter de slagboom met het chip-in/chip-out systeem te betalen.

 

 

BRon ;  Hardenberg.nl