Streetwise Hardenberg

Wethouder Jannes Janssen geeft op donderdag 18 september 2014 om 09.00 uur op CNBS De Wegwijzer in Schuinesloot het startsein voor het verkeerseducatieprogramma Streetwise. Streetwise is ontwikkeld door de ANWB om (jonge) kinderen bewust te maken van de risico’s van onveilig verkeersgedrag en zo het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

 

Streetwise is sinds de pilot in 2006 in Overijssel uitgegroeid tot een landelijk project voor leerlingen van alle groepen van de basisschool. Door kinderen al jong te leren hoe ze zich veilig kunnen bewegen in het verkeer, zullen er minder verkeersslachtoffers vallen, is het idee achter Streetwise.

Het project wordt uitgevoerd door een team van enthousiaste en professioneel opgeleide instructeurs. Het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bootst zoveel mogelijk de praktijk na. Zo leren de kinderen hoe ze veilig over kunnen steken, het inschatten van de snelheid van auto’s en krijgen ze fietsvaardigheidstraining.

Succes
Door om het jaar mee te doen aan het programma, maken de kinderen kennis met alle onderdelen van Steetwise en wordt er permanente verkeerseducatie gegeven. Het succes van het programma is mede te danken aan de samenwerking tussen ANWB, scholen, de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland, gemeente en provincie.

Naast Streetwise doen de Hardenbergse scholen dit jaar ook nog mee aan het project Dode Hoek en Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL).

Startsein
Omdat wethouder Janssen verkeersveiligheid in het algemeen, maar zeker voor jonge kinderen, belangrijk vindt, geeft hij samen met mw. Araya Sumter namens de ANWB-directie het startsein van het project Streetwisse op De Wegwijzer in Schuinesloot.

Streetwise wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel.