Fietzy Bokaal uitgereikt aan De Bloemenhof!

"Op 15 en 17 april jongstleden is het verkeersexamen voor de 19e keer in de hele gemeente Hardenberg gehouden. Onder de deelnemende scholen was een prijs beloofd voor de "beste prestatie Verkeersexamen 2014" . Vandaag werd de zogenoemde Fietzy Bokaal door Burgemeester Snijders uitgereikt aan de leerlingen groep 7 van de Bloemenhof in Hardenberg.

Het Verkeersexamen Hardenberg-Dedemsvaart is een grote organisatie, waarbij we met elkaar de jonge scholieren voorbereiden op de juiste houding in het verkeer. Het verkeersexamen leent zich uitstekend om verkeersveiligheid op de kaart te zetten in het onderwijs.

Dat de Bloemenhof de beste prestatie had neergezet, wisten de leerlingen nog niet.  Zonder vermoeden werden de leerlingen gelokt naar het speellokaal, waar Burgemeester Snijders de leerlingen feliciteerde;

"Met het verkeersexamen proberen we het aantal ongevallen terug te dringen en bewustwording te creëren voor verkeersveiligheid. De geweldige inzet van alle betrokken vrijwilligers ,scholen, ouders en leerlingen is iets waar we als gemeente erg trots op mogen zijn.

En waar we zeker trots op mogen zijn, is de school die het verkeersexamen met de minste fouten heeft doorstaan. We mogen wel concluderen dat jullie school extra aandacht aan verkeersveiligheid geeft en dat ook ouders en leerlingen enthousiast zijn om van het verkeersexamen een succes te maken.
Vanuit gemeente en veiligheidsorganisatie VVN  hopen we dat alle scholen verkeersles hoog op de agenda's blijven houden.
Samen kunnen we dat. Niet alleen de school, niet alleen gemeentebestuur, niet alleen verkeesorganisaties, maar met elkaar zorgen voor verkeersveiligheid."

Onze eigen Fietzy Bokaal was vermoedelijk de grootste die de school heeft ontvangen! Twee leerlingen mochten onder luid gejuich de bokaal trots in ontvangst nemen.  Rene Alfring van C1000 Baalderveld had voor de leerlingen een extra presentje. Alle 350 leerlingen van de school kregen een lekkere gezonde appel.

foto volgt.