Verkeersexamen 2014 succes in Hardenberg en Dedemsvaart!

Het zit er weer op ! zo'n 800 leerlingen hebben afgelopen week verkeersexamen gedaan in de Gemeente Hardenberg. Een hele organisatie met ongeveer 125 vrijwilligers....

Resultaten

De tellingen zijn gedaan, de scholen hebben bericht ontvangen of hun leerlingen zijn geslaagd. 

In Hardenberg waren er dit jaar 9 leerlingen gezakt.  Dat lijkt veel vergeleken met andere jaren, maar er werd extra goed gecontroleerd op belangrijke punten. 

Dit jaar hebben wij enkele ernstige verkeersmisdragingen gemeten.

  • Ongeveer 5% van de leerlingen nam de rotondes verkeerd om.
  • Enkele leerlingen fietsen door rood
  • Meer dan 80 % van de leerlingen kan niet juist voorsorteren.
  • Ouders oefenen de route met hun kinderen met de auto (?!)
  • Enkele fietsen waren in zeer slechte staat. 

Gelukkig is het merendeel geslaagd en waren er een behoorlijk aantal leerlingen met vlag en wimpel zelfs zonder fouten geslaagd!

In Dedemsvaart was het aantal fouten gemiddeld iets hoger, maar er waren geen leerlingen gezakt. Een groot succes!

Binnenkort word bekend welke school de beste school van de Gemeente Hardenberg was, nog even geduld dus...

 

Vrijwilligers

Een veilig verkeersexamen zonder vrijwilligers is niet mogelijk.  VVN wil de vrijwilligers ook dit jaar weer enorm bedanken voor hun geweldige inzet!  Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dankzij hun scherpe blik hebben we ook dit jaar de ongelukjes kunnen voorkomen!  En eerlijk is eerlijk....het was wel nodig.

 

Bijzonder examen

In Hardenberg kijken we terug op een bijzonder examen. Even was het spannend, leerlingen die de weg kwijt waren, en veters die vast in de pedalen zaten.  Maar we hebben ook ondervonden dat het begeleiden van enkele leerlingen een succes was. Leerlingen die met een beetje extra zorg, toch mee kunnen doen en hun verkeersdiploma hebben kunnen halen! 

De route bleek goed in elkaar te zitten, met enkele uitdagingen voor de leerlingen én de vrijwilligers!  Met hier en daar wat verbeterpunten, kunnen we werken aan het verkeersexamen 2015!

 

Evaluatie

Dit jaar gaan we voor het eerst met alle vrijwilligers in Hardenberg het verkeersexamen bespreken. Maandag 28 april om 20.00 in het Gemeentehuis in Hardenberg, kunnen alle vrijwilligers hun bevindingen vertellen en samen kunnen we kijken naar nieuwe oplossingen voor volgend jaar.  De datum voor het verkeersexamen 2015 word zsm doorgegeven aan alle scholen en vrijwilligers.