Het Nieuwe Fietsen

Veilig Verkeer Nederland nodigt je graag uit voor Het Nieuwe Fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde!

Veilig Verkeer Nederland organiseert op dinsdag 15 oktober a.s. voor inwoners (65+) van de gemeente Hardenberg de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Tijdens de gezellige en interactieve bijeenkomst delen deelnemers, onder het genot van een kop koffie, ervaringen met elkaar en geeft een verkeersexpert praktische tips. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘Slim omgaan met drukke fietspaden’, ‘Kwetsbaarheid in het verkeer’, ‘Conditie van het lichaam’ en ‘Veilig fietsen’. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leer je hoe je langer mobiel kan blijven en veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. “Het Nieuwe Fietsen” wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Hardenberg.

 

De workshop duurt 2,5 uur, inclusief een pauze. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Ingrid Wetser, Landelijk Projectleider Senioren bij Veilig Verkeer Nederland, licht de workshop toe:

Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen meer ernstige gevolgen heeft dan voor bijvoorbeeld jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het Nieuwe Fietsen ontwikkeld.”, aldus Wetser.

 

Duur: van 09.30 tot 12.00 uur                                                                                                                                       

Locatie: Kerkelijk Centrum De Schakel, Lage Doelen 5, 7772 BL  Hardenberg                                                     

Kosten deelname: gratis

 

 

Aanmelden
Inwoners uit Hardenberg die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/hetnieuwefietsen. Mensen die meer informatie willen of zich per telefoon willen aanmelden, kunnen bellen naar 0575-51 01 44. Deelnemers ontvangen ca. één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.